maandag 23 februari 2009

PC schoon houden, goede ervaring met CCleaner en Revo Uninstaller

Twee goede tools die je eigenlijk op je pc of laptop moet hebben om je PC schoon te houden zijn CCleaner en Revo uninstaller. Ik gebruik deze twee tools al geruime tijd en mijn ervaring is heel goed. Ik ben deze tools tegen gekomen in het blad Chip Magazine.

CCleaner is een registry cleaner en schijf opruimer. Deze twee functies werken uitermate goed en effectief. De eerste keer ruimt de cleaner wel honderden MB's op. De tweede belangrijke functie is het opschonen van je registry. Altijd tricky als je dit soort dingen wilt gaan doen. Maar als je bij de defaults blijft werkt alles heel goed. Als je de wijzigingen ook altijd opslaat kun je altijd terug naar de status ervoor. Dit heb ik nog nooit nodig gehad.Registry cleaner: Deze tweede functie is heel scherp. In Chip is een onderzoek gedaan met het installeren van 600 programma's. Daarna hebben ze gekeken welke registry cleaners het beste alle wijzigingen registreerden. Hier kwam CCleaner als beste uit de bus.
Revo Uninstaller
Dit tool heb ik ook uit een artikel van Chip Magazine. Hierbij werden diverse programma's geinstalleerd en daarna gedeinstalleerd. De normale deinstallatie of uninstall functies werken maar ten dele. Ze laten altijd verschillende registry entries achter en je moet vaak rebooten om je systeem weer helemaal op orde te krijgen. Revo Unisnstaller gebruikt default de standaard uninstaller van het geinstalleerde programma. Maar daarnaast heeft het ook een keuze menu waarin je extra uninstal opties wordt geboden.Een veilig idee, het de- of un-installeerd eerst met de normale deinstallatie, daarna krijg je een extra scan waardoor hij je registry scand op nog aanwezige UUID's en Guids. Het kijkt ook naar de harde schijf of hier geen ini bestanden of lege folders zijn blijven bestaan. Het is eigenlijk een must op je PC .


Je harde schijf schoon houden en je PC snel houden vergt wat extra onderhoud buiten de normale door Microsoft geleverde zaken.


Deze twee tools zijn aan te bevelen, veilig in het gebruik en je zult er snel aan gewend zijn.


Revo Uninstaller heeft bovendien nog wat extra functies om de volgende zaken ook schoon te houden:

Je browser, een veel snellere functie om je cookies en historie te wissen


Je office recente documeten op te schonen


Windows schoon maken, je laatst gebruikte menu items default krijg je weer een PC zoals deze hoort te zijn, het maakt niets kapot

Sporen wissen is een optie om de "deleted" of weggegooide files echt nog een of twee keer te overschrijven. Zodat echt alle sporen van je PC zijn gewist.


Definitief wissen is net als boven de files echt weg te gooien dus al je zaken op je pc hebt staan die het daglicht niet kunnen verdragen ... :-)Affijn twee aanraders. Er zit nog veel meer in en ik heb alles gebruikt van deze twee tools.

Download de registry cleaner CCleaner hier: (het is gratis)
http://www.ccleaner.com/download

Download de Uninstaller Revo Uninstaller hier: (eveneens gratis)
http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html


Downloaden via Chip Magazine Revo Uninstaller en CCleaner:
http://www.fnl.nl/chip/download/chip-07-082008/

Hans ten Berge


Geen opmerkingen:

Een reactie posten